Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Yaşadığınız bölgede tarihî önemi olan bir yeri tanıtan yazı yazınız, Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Yaşadığınız bölgede tarihî önemi olan bir yeri tanıtan yazı yazınız, Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Yaşadığınız bölgede tarihî önemi olan bir yeri tanıtan yazı yazınız, Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

Soru: Yaşadığınız bölgede tarihî önemi olan bir yeri tanıtan yazı yazınız, Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

SULTANAHMET CAMİSİ

Sultanahmet Camisi, İstanbul’un tarihi ve kültürel sahibi semtlerinden biri olan Sultanahmet Meydanı’nda yer alan bir camidir. Ayrıca “Mavi Cami” olarak da bilinir, çünkü iç dekorasyonda kullanılan mavi renkli İznik çinileriyle ünlüdür. İstanbul’un en önemli turistik ve tarihi mekânlarından biridir.

Sultanahmet Camisi, Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından 1609-1616 yılları arasında yaptırılmıştır. Caminin mimarı, Osmanlı mimarlık tarihinde önemli bir yere sahip olan Mehmet Ağa’dır.

Sultanahmet Camisi, Osmanlı tarihinin klasik örneklerinden biridir. Büyük bir kubbesi ve altı minaresi vardır. Caminin içi, zengin süslemeler, İznik çinileri ve mermer işçiliği ile dikkat çeker. Caminin kubbesi 23,5 metrelik ve 43 metrelik bulan saklamayla oldukça etkileyicidir.

***4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 180 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
happy
1
unlike
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Yorum Yap