Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Güneş ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız. Yazdığınız metne bir başlık belirleyiniz.

Güneş ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız. Yazdığınız metne bir başlık belirleyiniz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Güneş ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız. Yazdığınız metne bir başlık belirleyiniz.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

Soru: Güneş ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız. Yazdığınız metne bir başlık belirleyiniz.

Cevap:

YAŞAM KAYNAĞI

Güneş,  Samanyolu galaksisinde yer alan milyonlarca yıldızdan birisidir ve Güneş Sistemi’nin merkezinde yer alır. Sekiz tane gezegen Güneş’in etrafında döner. Bunlardan biri de Dünya’dır.

Dünya da diğer gezegenler gibi Güneş’in etrafında döner. Bu dönüşün sonucunda mevsimler oluşur. Dünya ile Güneş’in birbirine uzaklığında mükemmel bir ölçü vardır. Biraz daha uzak olsak çok daha soğuk, biraz daha yakın olsak çok sıcak olurdu ve Dünya yaşanmaz bir hâle gelirdi.

Dünya, ısı ve ışığını Güneş’ten alır. Bunun sonucunda Dünya belirli bir sıcaklığa sahip olur. Yediğimiz tüm sebze ve meyveler Güneş’ten gelen ısı ve ışık sayesinde yetişir. Sürekli karanlıkta kalmaktan Güneş’in varlığı sayesinde kurtuluruz. İşte bunlardan dolayı Güneş bizim için eşsiz bir nimettir.

***4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 148 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
love
1
clap
1
unlike
1
angry
0
happy
0
confused
0
sad

1 Yorum

Yorum Yap