Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Özel gereksinimi olan bireyler için geliştirilen teknolojik aletleri araştırınız. Araştırmanızın sonucunu arkadaşlarınızla paylaşınız.

Özel gereksinimi olan bireyler için geliştirilen teknolojik aletleri araştırınız. Araştırmanızın sonucunu arkadaşlarınızla paylaşınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Özel gereksinimi olan bireyler için geliştirilen teknolojik aletleri araştırınız. Araştırmanızın sonucunu arkadaşlarınızla paylaşınız.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

Soru: Özel gereksinimi olan bireyler için geliştirilen teknolojik aletleri araştırınız. Araştırmanızın sonucunu arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

Sesli Adımlar

  • Türk Telekom ve Boni Global işbirliğiyle geliştirilen Sesli Adımlar uygulaması, görme ve işitme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor. Uygulama, kapalı alanlarda kişileri yönlendirmeye yarıyor. Uygulama, acil durumlarda kullanıcıyı doğrudan tahliye noktalarına yönlendirebiliyor.

Google Talkback

  • Google tarafından görme engelliler için özel olarak geliştirilen bu uygulamayla, ekran okuması sesli hale getiriliyor. Talkback ile gelen mesajlar sesli olarak dinlenebiliyor ve onlara ses ile yanıt gönderilebiliyor.

Scalevo merdiven çıkıyor

  • İsviçre’de geliştirilen ‘Scalevo’ paletli tekerlek sistemiyle engellilerin merdiven çıkmasını kolaylaştırıyor. Elektrikli sandalyede paletler sadece istendiği zaman çıkıyor ve kullanım bittiğinde yerlerine dönüyor. Paletlerle sadece merdivenlerde değil, engebeli yollarda da rahat bir sürüş sağlanabiliyor.

KNFB Reader

  • Yazılı ve basılı metinleri tek tuşla algılayarak sesli okuma haline dönüştüren bu uygulama, bünyesinde bulunan Görüş Alanı Bildirimi, Otomatik Sayfa Algılama ve Eğim Kontrolü gibi özellikler sayesinde kullanıcıların mektup, reçete, basılı ders notları gibi materyalleri sesli olarak dinleyebilmelerine olanak veriyor.

WeWalk akıllı baston

  • WeWalk, görme engellilerin kullanımı için Young Guru Academy ve Vestel tarafından geliştirilmiş bir akıllı baston. Göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engelleri algılayıp uyarıyor. Bluetooth ile cep telefonuna bağlanabiliyor.

Hayal Ortağım

  • Turkcell tarafından görme engelli kişiler için geliştirilen bu uygulama ile istedikleri filmi izleyebiliyor. Günlük burç yorumlarından her türlü güncel haber ve köşe yazıları takip edebilme imkanı sağlıyor.

Akıllı Saat

  • Görme engellilerin kullandığı Braille alfabesine uygun akıllı saatler de var. Güney Kore’de geliştirilen Dot Watch, Braille alfabesiyle kullanılabiliyor.

CEYD-A

  • CEYD-A uygulaması, tamamen Türkçe konuşan bir mobil asistan uygulaması olarak tanımlanıyor. CEYD-A, hava durumu ve trafik yol durumu bilgileri dışında fotoğraf çekme, sesli haber okuma gibi özellikleri de bünyesinde bulunduruyor.

***4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 119 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap