Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 2

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 2 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 2

Ceren yaz tatilinde babasının memleketi Şanlıurfa’ya ilk kez gitmiş ve Balıklı Göl’e hayran kalmıştır. Döndüğü zaman Balıklı Göl’ü tanıtan bir gezi yazısı yazmıştır.

Şanlıurfa’ya gidip de şehrin en etkileyici yerlerinden biri olan Balıklı Göl’ü görmemek olmaz. Şehir merkezinde ve Urfa Kalesi’nin önünde yer alan Balıklı Göl, 150 metrekare alanı bulunan bir göldür. Derinliği 3-5 metre civarındadır ve içinde efsanelere konu olan sazan türü balıklar bulunur. Bu balıklar halk tarafından kutsal kabul edilir ve yenilmez. Rivayete göre Hz. İbrahim, putları kırdığı için dönemin kralı Nemrut tarafından ateşe atılır. Bir mucize gerçekleşir ve odunlar balıklara, Hz. İbrahim’in düştüğü yer de göle dönüşür. Gölün etrafında bulunan Halil-ur Rahman ve Rızvaniye camileri bölgenin manevi havasını artıran unsurlardır ve güzel mimarileri ile dikkat çeker. Özellikle yaz aylarında görselliği inanılmaz güzel olan Balıklı Göl, etrafındaki ağaçları ve oturma alanları ile tam bir huzur bulma ve dinlenme yeridir. Balıklı Göl’ ün yer aldığı geniş parkın içindeki camileri, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı gezmek; güzel ve mistik bir ortamda hoşça zaman geçirmek iserseniz mutlaka Balıklı Göl’e gitmelisiniz.

Siz de gezip beğendiğiniz bir yeri tanıtan gezi yazısı yazıp yan tarafına da bu yerin resmini çiziniz.

Cevap:

DOLMABAHÇE SARAYI

Dolmabahçe sarayına gelmiştik. Gerçekten çok heyecanlıydım. İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alıyordu, ulaşımı ise son derece kolaydı. Hemen gezmek istiyordum. Her yeri adeta tarih kokuyordu. İlk olarak öğrendim ki Abdülmecid Han tarafından yaptırılmıştı. Dolmabahçe Sarayı’nın mimarı ise Balyan ailesidir. Dolmabahçe Sarayı’na giriş için öncelikle iki büyük saltanat kapısından geçmek gerekiyor. Sonrasında sarayın içinde 6 tane daha kapı bulunmaktadır. Saray içerisinde 1 adet asansör bulunmaktadır. 43 salon, 600 metrelik rıhtımı, 285 oda ve 6 hamamı vardı. Dolmabahçe Sarayı’nda Türklere özgü sanat motifleri de bulunmaktaydı. Sarayın dış cephesi oldukça sade ve özgündü iç mimarisi ise oldukça renkli, gösterişli, ve oldukça çekiciydi. Dolmabahçe Sarayın iç mimarisi ise rengarenk farklı çiçek motifleriyle süslenmiş idi. Her desen ve renklerden kaplanmıştı.

Yazdığınız metni, tema sonunda yer alan ”Yazılı Anlatım Değerlendirme Formu”nu kullanarak değerlendiriniz.

Cevap: Yazmış olduğumuz bu metni tema sonunda yer alan ‘‘Yazılı Anlatım Değerlendirme Formu’’nu kullanarak değerlendiriniz.

***7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları MEB Yayınları 8. Ünite Sayfa 2 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap