Sözcükler Olmadan Metni Cevapları

Sözcükler Olmadan metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 150-152-153-154-155-156
(İletişim Teması)

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları Sayfa 150

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Dün yaptıklarınızı, ellerinizi kullanmadan arkadaşlarınıza anlatmaya çalışınız.

Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

2. İletişimde elleri kullanmanın faydaları nelerdir?

Cevap: İletişim kurarken ellerimiz kullanmak, karşı tarafın dikkatini çeker. Anlatmak istediklerimizi konuştuğumuz kişiyi sıkmadan ve daha etkili bir şekilde anlatabiliriz.

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları Sayfa 152

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

pandomim: Sözsüz oyun

vücut: İnsan veya hayvan gövdesi, beden

yumruk: Parmakların kapanmasıyla elin aldığı biçim, elin bu biçimiyle vurulan vuruş.

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. İnsanlar, konuşmaya yardımcı olarak neler kullanır?

Cevap: Yüz ifadeleri, sesler, beden hareketleri kullanır.

2. Yüz ifadeleri hangi anlamlarda kullanılır?

Cevap: Kaşlarımızı kaldırarak inanmadığımızı, gözlerimizi ve ağzımızı ardına kadar açarak şaşırdığımızı, gülümseyerek sevindiğimizi ifade ederiz.

3. Konuşurken ellerimizi hangi anlamlarda kullarınız?

Cevap: İşaret parmağımızla bir şeyi belirtmek, kimin ya da neyin hakkında konuştuğumuzu açıkça gösteren bir jesttir. Elimizi yumruk yapıp başparmağımızı kaldırmak genellikle bir şeyi onaylamayı ifade eder.

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları Sayfa 153

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap: 

Metnin konusu:
Sözleri kullanmadan iletişim kurabilmek.

Metnin ana fikri:
İnsanlar konuşmadan da yüz ve beden hareketleri ile iletişim kurabilirler.

4. ETKİNLİK

Metne uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: 

» KONUŞMADAN KONUŞMAK

» BEDEN DİLİ

5. ETKİNLİK

Konuşurken jest ve mimikleri kullanmak niçin önemlidir?

Cevap: 

İnsanlar duygularını sadece sözlerle ifade edemezler. Konuşurken duygularımızı jest ve mimiklerimiz yardımıyla karşı tarafa daha iyi aktarabiliriz.

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları Sayfa 154

6. ETKİNLİK

Verilen kelimelerden eş anlamlı olanları aynı renge boyayınız.

Cevap: 

deneyim eş anlamlısı tecrübe

fayda eş anlamlısı yarar

kuşku eş anlamlısı şüphe

yaşam eş anlamlısı hayat

yürek eş anlamlısı kalp

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları - Eş Anlamlılar

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları – Eş Anlamlılar

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları Sayfa 155

7. ETKİNLİK

a) Sembollerin altındaki boşluklara anlamlarını yazınız.

Cevap: 

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları - Sembollerin Anlamları

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları – Sembollerin Anlamları

b) Bu sembolleri nerede görebiliriz?

Cevap: 

Bu sembolleri televizyon programları başlamadan hemen önce ve program devam ederken ekranın sağ üst köşesinde görebiliriz. Sinemaya gittiğimizde de film başlamadan önce bu sembolleri görebiliriz.

Sözcükler Olmadan Metni Cevapları Sayfa 156

8. ETKİNLİK

Özdeyişleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

*** Sözcükler Olmadan metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

10 Yorum

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!