Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları

Mor Menekşe dinleme metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 147-148-149-150
(Vatandaşlık Teması)

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları Sayfa 147

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Evinizde nasıl bir iş bölümü var? Kim hangi işleri yapıyor?

(örnek)

Evimizde herkesin yapabileceği işe göre iş bölümü vardır. Annem evim temizlik ve yemek işlerini yapar. Babam çalışır, alış veriş yapar, ben bakkaldan ekmek alırım, anneme evde yardım ederim.

2. Hangi çiçeklerin isimlerini öğrendiniz? Bu çiçekler ne renkti?

(örnek)

Menekşe, kaktüs, gül, papatya, gelincik, aslanağzı, kuşkonmaz. Bu çiçekler mor, yeşil, kırmızı, beyaz, pembe, sarı renkti.

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları Sayfa 148

1. ETKİNLİK

Resimleri verilen çiçeklerin adlarını altlarına yazalım.

Cevap:

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları - Çiçek İsimleri

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları – Çiçek İsimleri

2. ETKİNLİK

Bir önceki sayfada, “Mor Menekşe” adlı dinleme metnine ait görsel verilmiştir. Bu görseli inceleyelim. Sence bu metnin konusu nedir?

Cevap: (örnek) Bence metnin konusu bir kız çocuğunun menekşe yetiştirmesidir.

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları Sayfa 149

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını cümleden hareketle tahmin edelim. Tahminlerimizi verilen alana yazalım.

• Sema’nın babasının getirdiği çiçek saksıdaydı.

• Sema hediyeye çok sevindi.

• Toprağı kuru ise dibine biraz su dökmelisin.

• Bu çiçeğin sorumluluğu sana ait.

Cevap:

saksı: Çiçek yetiştirmekte kullanılan kap

hediye: Birini sevindirmek, mutlu etmek, kutlamak için veya anı olarak verilen şey

kuru: Sulu veya nemli olmayan

sorumluluk: Kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi

4. ETKİNLİK

Haydi, metnin hikâye haritasını oluşturalım.

Cevap: 

Karakterler: Sema, Sema’nın babası

Yer: Ev

Olay: Babasının Sema’ya menekşe hediye etmesi, Sema’nın menekşe hakkında sorular sorup menekşeyi yetiştirme sorumluluğunu alması.

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları Sayfa 150

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Menekşe çiçeğinin hangi renkleri varmış?

Cevap: Mor, pembe ve veyaz renkleri varmış.

2. Çiçeğin susadığı nasıl anlaşılırmış?

Cevap: Parmakla toprağa dokunulmalı, eğer toprak kuruysa susadığı anlaşılırmış.

3. Babası, Sema’dan çiçeğe neden güzel sözler söylemesini istedi?

Cevap: Daha çok çiçek açması için güzel sözler söylemesini istedi.

6. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap:  SEMA’NIN ÇİÇEĞİ

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimeleri, bulmacadaki yerlerine yerleştirelim. Boyalı alanda yeni bir kelime oluşacak. Bakalım, ne çıkacak?

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları - Sorumluluk

Mor Menekşe Dinleme Metni Cevapları – Sorumluluk

*** Mor Menekşe metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!