Merve’nin Günlüğü Metni Cevapları

Merve’nin Günlüğü metni cevapları ve soruları, SDR Dikey Yayıncılık 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 61-65-66-67-68
(Doğa ve Evren Teması)

Merve'nin Günlüğü Metni Cevapları - 3. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık

Merve’nin Günlüğü Metni Cevapları – 3. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık

Merve’nin Günlüğü Metni Cevapları Sayfa 61

HAZIRLIK

1. Hazırladığınız doğa ile ilgili görsellerle sınıf panonuzda “Doğayı Tanıyalım” köşesi oluşturunuz.

2. Çevrenizdeki canlılar için neler yapabilirsiniz? Aşağıda verilen görselden yararlanarak anlatınız.

Cevap: Evimizdeki yemek artıklarını çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına verebiliriz. Onlar için kapımızın önüne bir kap su koyabiliriz. Mahallemizin uygun yerlerine onlar için yuva yapabiliriz.

Merve’nin Günlüğü Metni Cevapları Sayfa 65

1. ETKİNLİK

a. Aşağıda görselleri ve açıklamaları verilen kelimeleri bulup noktalı yerlere yazınız.

Cevap:

Merve'nin Günlüğü Metni Cevapları - Kelimeler

Merve’nin Günlüğü Metni Cevapları – Kelimeler

PARK: Bir yerleşme merkezinde halkın gezip hava alması için düzenlenmiş ağaçlı ve çiçekli büyük bahçe.

GÖLET: Birikinti sularının toplandığı küçük göl.

b. Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimeleri sözlüğünüzden bulunuz. Kelimeleri ve anlamlarını kelime defterinize not ediniz.

Cevap:

ziyafet: Eğlenmek veya bir olayı kutlamak amacıyla birçok kimsenin bir araya gelerek yedikleri yemek, şölen

iri: Olağandan daha hacimli, olağanı aşan büyüklüğü olan, ince karşıtı

şeffaf: İçinden ışığın geçmesine ve arkasındaki şeylerin görülmesine engel olmayan

2. ETKİNLİK

Aşağıda ok içinde verilen kelimelerle anlamları aynı (eş) olan kelimeleri bulup kelimelerin altlarını çiziniz.

Cevap:

vazife ⇒ İnsanlık görevimizi yerine getirdik.

mutluluk Sevinçle evimizin yolunu tuttuk.

ufak Küçük göletlerin olduğu bir yerdi.

hatıra ⇒ Benimle anılarını paylaştığın için teşekkürler.

Merve’nin Günlüğü Metni Cevapları Sayfa 66

3. ETKİNLİK

• Metin kaç paragraftan oluşmuştur? Belirleyiniz ve yazınız.

Cevap: Metin altı paragraftan oluşmuştur.

4. ETKİNLİK

• Metnin ana fikri nedir? Tartışarak bulunuz ve yazınız.

Cevap: Metnin ana fikri bitkilerin ve hayvanların da birer can taşıdığı ve onlara elimizden geldiğince yardım etmemiz gerektiğidir.

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki verilen görsel, metnin hangi bölümünü anlatmaktadır? Yazınız.

Cevap: Verilen görsel metnin ikinci paragrafını anlatmaktadır.

6. ETKİNLİK

Merve ve annesinin yerinde siz olsaydınız yavru kuş için ne yapardınız? Söyleyiniz.

Cevap: Bitmiş tuvalet kağıdı rulosunu reçele buladıktan sonra kuş yemlerinin reçele yapışmasını sağlar, bu düzeneği kuşların ulaşabileceği yerlere asardım.

Merve’nin Günlüğü Metni Cevapları Sayfa 67

7. ETKİNLİK

Aşağıda verilen görseli inceleyiniz. Görseli beğendiniz mi? Söyleyiniz.

Duygu ve düşüncelerinize göre bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Beğendim. Yavru kuşun annesine söylediği şey çok komik geldi. Kuşların da bizim gibi her gün aynı şeyi yemekten bıkması esprili bir dille anlatılmış.

8. ETKİNLİK

a. Aşağıda verilen haberin konusu nedir? Söyleyiniz.

Cevap: Haberin konusu sokakta yaşayan hayvanların öğrenciler tarafından korunmasıdır.

b. Siz sokak hayvanları için neler yapmak istersiniz? Anlatınız.

Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

Cevap:

(örnektir)

Sokak hayvanlarının daha rahat yaşamaları için büyük bir alan satın alırdım. Bu alana hayvanlardan sorumlu görevliler alırdım. Sokaklardan topladığım hayvanların bu alanda bakılmasını, özgürce dolaşmalarını sağlardım.

Merve’nin Günlüğü Metni Cevapları Sayfa 68

9. ETKİNLİK

a. Aile büyüklerinizden biriyle bir park gezisi yaptıktan sonra duygu ve düşüncelerinizi günlük şeklinde yazınız. Yazınızda geziyi yaptığınız tarihe yer veriniz.

b. Günlük yazmak eğlenceli miydi? Siz de günlük tutmak ister misiniz? Niçin? Açıklayınız.

Yaptığınız geziye göre bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

10. ETKİNLİK

Aşağıda verilen cümleyi tamamlayınız.

Cevap:

• Bu metinden çevremizdeki canlılara elimizden geldiğince yardım etmemiz gerektiğini öğrendim.

*** Merve’nin Günlüğü metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf SDR Dİkey Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!