Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Dünyada Su Dinleme Metni Cevapları (8. Sınıf Telafi)

8. sınıf Türkçe dersi telafi programı etkinlikleri, Dünyada Su Dinleme – İzleme metni cevapları

Dünyada Su Dinleme Metni Cevapları (8. Sınıf Telafi)

Dünyada Su Dinleme Metni Cevapları (8. Sınıf Telafi)

DÜNYADA SU METNİ İZLE – DİNLE

Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

– Verilen bilgiler güncel ve geçerli midir?

Cevap: Evet

– Konu tarafsız bir bakış açısıyla mı ele alınıyor?

Cevap: Evet

– Alternatif çözüm önerileri sunuluyor mu?

Cevap: Evet

– Çözüm önerileri bilimsel mi?

Cevap: Evet

Dinlediğiniz – izlediğiniz metne göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Dünya üzerinde su gereksinimini karşılayamayan insan sayısı kaçtır?

Cevap: Yaklaşık bir milyar kişi.

2. Dünya’da su sıkıntısı çeken başlıca bölgeler hangileridir?

Cevap: Afrika, Sahra Çölü’nün güney kısmı, Güney Doğu Asya, Latin Amerika.

3. İnsanların su bulmak için harcadığı ortalama süre ne kadardır?

Cevap: Üç saattir.

4. Metinde bahsedilen su krizinin etkileri nelerdir?

Cevap: Eğitim ve sağlıkta olumsuzluklar, yoksulluk, kadın ve çocukların yaşam koşulları

5. Su krizine çözüm olarak sunulanlar nelerdir?

Cevap: Su filtreleme sistemleri, kuyu suyu.

6. Su projelerinin sağladığı yararlar nelerdir?

Cevap: İnsanların hayatında her gün kaybolan saatleri geri kazandırır. Daha az salgın hastalık olmasını hastalıklara daha az para harcanmasını sağlar.

7. Su krizi yaşamamak adına yapılması gerekli olanlar nelerdir?

Cevap: Suyu verimli kullanmak, suları kirletmemek.

Dinlediğiniz/izlediğiniz animasyon 2013 yılında yayımlanmıştır. 7 yıl sonrası yani günümüzde sözü edilen sorun hâlâ yaşanmakta mıdır?

Evet hala yaşanmaktadır. Greenpeace, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle  paylaştığı bilgi notuna göre dünya üzerinde her 10 insandan üçünün güvenli içme suyuna erişimi yok. Dünya nüfusunun %25’i ise su krizinin eşiğinde. Bu oranın 2025 senesinde %60 olması bekleniyor.

*** 8. Sınıf Telafi Programı Dünyada Su Dinleme İzleme Metni etkinlik cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Telafi Eğitim Programı Metinlerinin Tümünü Görmek İçin Tıklayın

Yorum Yap