Bilim Gözlem Yapmakla Başlar dinleme metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 286-287-288-289-290
(Bilim ve Teknoloji Teması)

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar İzleme Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Dinleme Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Metni Cevapları Sayfa 286

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Doğa ve evrenle ilgili merak ettiğiniz konular nelerdir?

(örnek) Yer çekiminin nasıl olduğunu, gezegenlerin uzay boşluğunda nasıl durduklarını merak ediyorum.

2. Araştırma yapmayı sever misiniz? Hangi konuları araştırmaktan hoşlanıyorsunuz?

(örnek) Araştırma yapmayı severim. Uzay ile ilgili konuları araştırmaktan hoşlanırım.

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Metni Cevapları Sayfa 287

1. ETKİNLİK

Metnin görselini inceleyelim. Sence metnin konusu nedir?

Cevap: Metnin konusu araştırma yapmak olabilir.

2. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.

Cevap: 

merak: Bir şeyi anlamak veya öğrenmek için duyulan istek

gözlem: Bir nesnenin, olayın veya bir gerçeğin, niteliklerinin bilinmesi amacıyla, dikkatli ve planlı olarak ele alınıp incelenmesi

araştırma: Bir gerçeği ortaya çıkarmak için aramalarda bulunma işi

belgesel: Belge niteliği taşıyan film veya televizyon programı

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Metni Cevapları Sayfa 288

3. ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. İnsanların en ilginç özelliklerinden biri nedir?

Cevap: Merak duygusudur.

2. Gözlem yapmaya nasıl başlarız?

Cevap: Bir şeyi merak ettikten sonra başlarız.

3. Gözlem yaparken gerekli olan iki temel malzeme nedir?

Cevap: Gözlem defteri ve kalemdir.

4. Nerelerde gözlem yapabiliriz?

Cevap: Kır gezilerinde, evimizin bahçesinde, hayvanat bahçesinde, tarihi eserlerin bulunduğu yerlerde, kısaca dilediğimiz her yerde  gözlem yapabiliriz.

5. Topladığımız bilgileri kullanarak ne yapabiliriz?

Cevap: Gelecekte yararlı olabilecek çalışmalarda kullanabiliriz.

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Metni Cevapları Sayfa 289

4. ETKİNLİK

Resimdeki çocuklar hangi konularda gözlem yapıyorlar? Noktalı yerlere yazalım.

Cevap: 

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Dinleme Metni Cevapları - Gözlem

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Dinleme Metni Cevapları – Gözlem

Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Metni Cevapları Sayfa 290

5. ETKİNLİK

Neleri gözlemlemek isterdin? Bununla ilgili bir resim yap.

*** Bilim Gözlem Yapmakla Başlar dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın